Można poprzekładać tak piny w wtyczce wyłączniku że stary przełącznik w pozycji 0 mam funkcję Auto a reszta bez zmiany. W sumie pozycja 0 jest niepotrzebna. Ja tak mam i wszystko działa na oryginalnym wyłączniku bez pozycji Auto
[O2] FL Wymiana wyłącznika świateł na taki z funkcją AUTO
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez robertaMożna poprzekładać tak piny w wtyczce wyłączniku że stary przełącznik w pozycji 0 mam funkcję Auto a reszta bez zmiany. W sumie pozycja 0 jest niepotrzebna. Ja tak mam i wszystko działa na oryginalnym wyłączniku bez pozycji Auto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Szakal_84Zamieszczone przez robertaMożna poprzekładać tak piny w wtyczce wyłączniku że stary przełącznik w pozycji 0 mam funkcję Auto a reszta bez zmiany. W sumie pozycja 0 jest niepotrzebna. Ja tak mam i wszystko działa na oryginalnym wyłączniku bez pozycji Auto
żeby kto nie pomylił to w wiązce co idzie do wyłącznika pin 2 (liliowy jeżeli nie był dokładany) wtyczki wyłącznika trzeba wsadzić w miejsce pinu 9 a pin 9 (czarny/żółty) wiązki zaizolować
jak będę miał czas to wrzucę zdjęcieZałączone pliki
Komentarz
-
-
Michal2 widocznie źle coś zakodował.
Ja natomiast mam inne pytanie.
O2FL VRS nie wiem czy ktoś tam grzebał czy nie ale postojówki się nie świecą, zamiast postojówek świecą się DRL'e ale o zmniejszonej jasności, wygląda to tak.
Światła dzienne - świecą normalnie, po przełączeniu na mijania świecą mijania i DRL'e o zmniejszonej jasności, powinno być chyba tak jak to jest w oryginale czyli mijania i postojówk.
Jak myślicie, ktoś mógł tam grzebać i tak to poustawiać ?
Dzięki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michal2 Zobacz wpisPanowie, może ktoś pomoże, założyłem czujnik deszczu i zmierzchu, wymieniłem przełącznik na AUTO, znajomy mi zakodował i czujnik deszczu działa ale z kolei zmierzchu już nie. Światła się święcą cały czas i nie działa CH/LH. Jakieś porady?
Komentarz
-
-
bordnetzZamieszczone przez Enriquez Zobacz wpisOczywiście, że trzeba zakodować. Ponadto jak nie masz w kostce przełącznika 10 kabelków tylko 9 to potrzebujesz dołożyć ten 10.
Komentarz
-
-
Odgrzeję kotleta.
Proszę o poradę
Pacjent to O2 przed liftem, ze swiatłami przeciwmgielnymi i ksenonami.
Siostra notorycznie zostawia auto na światłach (uszkodzony stycznik w zamku drzwi kierowcy wiec nie brzęczy)
Czy po wymianie włącznika świateł na 1Z0941431J da się zaprogramować automatyczne włączenie świateł mijania na pozycji Auto ?
Komentarz
-
-
qnik tak to działa z automatu, że na auto po zmroku świecą mijania a jak jest jasno to świeci to co na 0 czyli albo nic albo to co masz zakodowane np. dzienne zrobione z p.mgielnych o zmniejszonej mocy.
Oczywiście sam wlacznik to nie wszystko, trzeba dokupić jeszcze moduł.
Zaraz dam linka
51,44 zł 11%OFF | ELISHASTAR samochodów auto reflektor światła przeciwmgielne kontrola czujnika moduł dla V W Golf 5 6 MK5 MK6 Tiguan Passat B6 B7 CC Touran J etta
Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.
Komentarz
-
-
gradek nawet jeśli to zakodujesz to światła mijania i tak świecą się po zaciągnięciu ręcznego, tak więc to będzie dobrze działać ale w połączeniu czujnik+włącznik.
i napisal że pacjent to O2 przed FL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qnik Zobacz wpisSiostra notorycznie zostawia auto na światłach (uszkodzony stycznik w zamku drzwi kierowcy wiec nie brzęczy)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpis[USER="9065"]Napisał że pacjent to O2 przed FL
Po uruchomieniu tegoż trybu po zaciągnięciu ręcznego światła dzienne jakby nie były zakodowane gasną.
Komentarz
-
-
Cześć,
Zamontowałem u siebie w O2 FL (2011r) przełącznik 1Z0941431J oraz czujnik zmierzchu zakupiony z ali:
zakodowałem jak na początku tego wątku CH i LH i działa, ale świecą się światła pozycyjne jak zamykam z pilota i otwieram.
Czy da się to jakoś zmienić na mijania albo halogeny przy CH/LH?
Dodam, że mam dzienne i halogeny oddzielnie wszystko w kloszu od halogenów.
Moje ustawienie kodowania jest jak w załącznikach:
0-5.jpg6-11.jpg12-17.jpg18-23.jpg24-28.jpg
Kolejny problem to taki, że chciałbym aby wcześniej będąc na AUTO przełączał mi na światła mijania.
Co robie w momencie gdy już jest szarawo za oknem a czujnik jeszcze jest na dziennych:
0. Przełącznik podłączony i ustawiony na AUTO.
1. Włączam zapłon
2. Szybko przełączam z AUTO na MIJANIA i na AUTO
3. Wyłączam zapłon i zamykam drzwi z pilota.
mam (chyba) piknięcie w głośniku x3 ale nic poza tym.
Czy mogę coś jeszcze innego zrobić ?Pozdro
pawelci
Skoda Octavia 2 FL
BSE 1.6 (Pb+LPG)
Warszawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelci Zobacz wpisKolejny problem to taki, że chciałbym aby wcześniej będąc na AUTO przełączał mi na światła mijania.
Co robie w momencie gdy już jest szarawo za oknem a czujnik jeszcze jest na dziennych:
0. Przełącznik podłączony i ustawiony na AUTO.
1. Włączam zapłon
2. Szybko przełączam z AUTO na MIJANIA i na AUTO
3. Wyłączam zapłon i zamykam drzwi z pilota.
mam (chyba) piknięcie w głośniku x3 ale nic poza tym.
Czy mogę coś jeszcze innego zrobić ?
może pomoże instrukcja którą posiada motohid na swej stronce ?
Komentarz
-
-
ten pseudo czujnik nie ma nic wspólnego z ori rozwiązaniem, więc kodowania możesz sobie podarować w sterowniku centralnej elektryki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelci Zobacz wpisOczywiście zacząłem od instrukcji z motohid.
Instrukcja od skośnego w załączniku. Coś mi się wydaje że po kalibracji trzeba silnik zapalić i zgasić, ale mogę się mylić.
modyfikacja jest bardzo prosta usuwasz jeden tranzystor smd i dajesz mostek z punktu bazy tego tranzystora na tranzystor z świateł do jazdy (mijania-drogowe)
co do kodowania to tu vcds nic nie zakodujesz bo ten czujnik nie jest połączony z magistralą can samochodu, on po prostu przełącza styki za ciebie.Ostatnio edytowany przez roberta; 1013.
Komentarz
-
-
Nie trzeba nic przy czujniku grzebać tylko ustawić wg instrukcji.
Sekcja QUICK START dla ustawień EU*** w https://sklep.motohid.pl/pl/p/Czujni...0-5P0-1P1/1602.
Komentarz
-
Komentarz